Vil be om ny varetektsfengsling for mannen i 20-årene

Politiet vil tirsdag be om ny varetektsfengsling for mannen i 20-årene som er siktet i saken.

SkudenesNytt har i lengre tid prøvd å få en statusoppdatering i saken hvor Espen Simonsen ble funnet død i sitt hjem i februar i fjor.

Saken er fortsatt under etterforskning, og politiet må derfor være tilbakeholdne med informasjon utover de opplysningene som tidligere er gitt i saken.
Flere av dokumentene er fortsatt klausulert, og vi har ikke noe nytt å dele, sier politiadvokat Mads Lerum til SkudenesNytt.

En mann i 20-årene ble i januar i år siktet for grov kroppsskade, samt likskjending.
Han har vært varetektsfengslet siden 31. januar.
Politiet vil i dag tirsdag begjære at fengslingsperioden forlenges med fire uker, på bakgrunn av bevisforspillelsesfaren, sier Lerum.
Mannen i 20-årene er hjemmehørende på Karmøy og har tidligere vært avhørt som vitne i saken. Han er en bekjent av både avdøde og den andre siktede mannen.

Den andre siktede i saken, en mann i 30-årene, ble som kjent løslatt i april i fjor.
Han hadde da vært fengslet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare.
Etter at politiet hadde gjennomført de undersøkelsene som begrunnet fengslingen, var ikke vilkåret for videre fengsling lenger tilstede, sier politiadvokaten.

Politiet har siden februar i fjor avhørt nærmere 100 vitner.
Kripos har bistått politidistriktet i etterforskningen siden februar i fjor. Det er blant annet gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet og av beslag.
Hvilke beslag det er snakk om, og hva de eventuelt har funnet vil ikke politiet si noe om.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...