Zahid Ali på SILK – fra standupkomiker til forfatter

I over 25 år har Zahid Ali vært i rampelyset. Man har sett han på standup-scenen, i TV-serier og filmer.
Nå har 47-åringen også blitt forfatter, og det er i den sammenhengen at han nå besøkte SILK og Skudeneshavn.
Torsdag kveld hadde rundt 100 personer funnet veien til Havn Hotell for å høre journalist Asbjørn Slettemark og Zahid Ali snakke om karriere, livet og boka.

Den kjente komikeren Zahid Ali har nå skrevet boka “Svaber – en vaskeekte detektiv”, som er i kategorien krimkomedie.
En forviklingskomedie som handler om vaskehjelpen Wassim som vasker kontoret til den legendariske privatetterforskeren Kolbeinstveit og som faller for fristelsen til å prøve seg om etterforsker.
Forfatteren legger ikke skjul på at karakterene i boka er inspirert av virkelige personer, blant andre komikerens nære venn Ari Behn.

 

Fullt hus på Havn Hotell under SILK-arrangement – FOTO: SkudenesNytt

 

Han i bastskjørt på sydhavsøy
Journalist Asbjørn Slettemark styrer samtalen innom mange ulike tema. De kommer inn de morsomme, men også de mer nære og alvorlige samtalene.
Ali forteller historier fra tidlig i karrieren.
Starten som stuntreporter for Otto Jespersen, sketsjer og karakterer som absolutt ikke ville blitt sosialt godkjent i 2023, men som funka supert for 25 år siden.
Også historier om gjentatte avvisninger hos ulike TV-kanaler når han har presenterte ideer til nye programmer.
Skuespiller og produsent Espen Echbo har vært viktig for karrieren til Zahid. Samarbeidet har ført til flere programmer, filmer og TV-serier.
Slettemark trekker frem serier som “Nissene på låven” og “Jul i Tøyengata”.

Zahid vitser om utfordringene med å være pakistaner og ønsket om å spille i store norske filmer.
Jeg fikk ikke være med i filmer som Max Manus og KonTiki. I KonTiki fikk jeg tilbud om å være han på en sydhavsøy med bastskjørt og spyd, sier han og publikum bryter ut i latter.

Også de kulturelle forskjellene som ekteskap og utdannelse ble tatt opp.
Zahid trekker frem historien om da faren tok opp temaet om ekteskap, og han fortalte at han var homofil for å slippe å gifte seg med sin kusine. Men at da faren hadde ment det ikke var et problem. Han kunne jo bare gifte seg med sin fetter i stedet.
Salen bryter ut i latter, men skjønner det var mer vits selv om det var en seriøs undertone og et lite stikk til presset i det pakistanske miljøet rundt temaet.

 

Om det kommer oppfølger til boka er uklart
Forfatteren forteller at arbeidet som komiker og forfatter har mange likheter.
Når jeg skriver et standupshow bruker jeg gjerne mange måneder på manuset. Selv om det kan virke som det er spontant så er alt nedskrevet… også pustepauser og når jeg skal drikke.
Etter det må jeg øve inn alt. Det slipper jeg med å skrive bok.
Om det kommer en oppfølger til denne første boken blir egentlig aldri besvart, men forfatteren forteller at han har spilt inn boken som lydbok, og at den vil komme på strømmetjenester høsten 2024.

Etter bokbadingen og samtalen var over ble forfatter Ali sittende for å signere bøker og snakke med publikum.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...